x

Verpanding in opkomst door stijgende prijzen, ook middenklasse levert spullen in - Used Products Beverwijk


 

Door de torenhoge inflatie en de stijgende energieprijzen verpanden mensen vaker hun gouden sieraden of dure spullen. Het is dit jaar veel drukker bij pandhuizen en Used Products Beverwijk, bovendien verschijnen er steeds meer klanten uit de middenklasse aan de balie. "Voor veel mensen is dit een noodgreep", waarschuwt het Nibud.

Snel geld

De gouden ring van oma inleveren voor een snelle stapel geld, of een nieuwe iPhone als onderpand achterlaten om de hoge energierekening te betalen. Verpanden is het afstaan van bezit in ruil voor een geldbedrag met als mogelijkheid om het een paar weken of maanden later weer terug te kopen. Tegen een rente natuurlijk, van zo'n 4,5 procent per maand. Wie z'n spullen na de afgesproken periode niet komt afbetalen, is ze kwijt.

De verpandingsketen Used Products, met 53 vestigingen marktleider in Nederland, ziet een flinke stijging. De voorraad verpande spullen die de winkels van Used Products gezamenlijk in opslag hebben is de afgelopen zes maanden gegroeid met 34 procent, zegt directeur Berthold Bakker. "Wij zijn de voelsprieten van de samenleving. Dit zijn signalen waarvan wij weten dat ze een voorbode zijn van wat over een halfjaar of een jaar door iedereen herkend gaat worden."

Heb jij snel geld nodig. wij helpen je graag. 

Bel ons meteen op 0251 213 130 voor meer informatie of kom langs

Of benader ons direct via WhatsApp: 0251 213 130

Adres:

Breestraat 164
1941EN Beverwijk